Tanıtım

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi, Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) alanında Tıp, Eğitim ve Psikoloji disiplinlerini birleştirmiş olan çeşitli öncü kurumları örnek alarak çalışmalarına başlamış olup, disiplinler arası bir anlayışla hizmetlerini planlamaktadır. Merkez, erken tıbbi tanı, erken eğitsel tanı ve değerlendirme, yönlendirme, araştırma-geliştirme, profesyonel gelişim hizmetler (aile, öğretmene eğitimleri, vb.) odaklı olup, ağırlıklı olarak bir Erken Müdahale Birimi olarak hizmet etme yönünde ilerlemektedir. İlerleyen zamanlarda, öğretmen alımlarının yapılarak Eğitim Fakültesinde kaynaştırma/bütünleştirme odaklı okul-eğitim merkezi olarak çalışmalarına devam etmesi öngörülmektedir.