Erişilebilirlik Engellilik Konferansı Gerçekleştirildi

08.12.2021

“Erişilebilirlik Engellilik” harmanlanmış/hibrit konferansı, 3 Aralık 2021 tarihinde Aşık Paşa konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik,  Rektör yardımcımız ve Engelli Öğrenci Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu ile Üniversitemizin engelli öğrenci komisyonu üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve engelli yakınları iştirak etti.

Programın ilk oturumunda engelli öğrencilerin karşılaştıkları dış çevre ve üniversite içi sorunlar ile üniversitemizin bu husustaki çabaları Fakültemiz Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Güleç Aslan’ın moderatörlüğünde paylaşıldı. Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Ayyıldız ise engelli öğrenci ailelerinin karşılaştıkları genel sorunlar ve eğitim noktasında karşılarına çıkan engellerin paylaşıldığı ikinci oturumun moderatörlüğünü gerçekleştirdi.

Son oturumda ise Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Yeşim Güleç Aslan ve Dr. Öğretim Üyesi Emine Ayyıldız Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde engeli olan öğrencilere yönelik yapılan çalışmaları aktardı.

Programla ilgili daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.