"Otizm Spektrum Bozukluğuna Çok Yönlü Bakış" Paneli Gerçekleştirildi

02.04.2021

"Otizm Spektrum Bozukluğuna Çok Yönlü Bakış" başlıklı panel 2 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü ve Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan panelde, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Işıl Maral ve Özel Eğitim Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Yeşim Güleç Aslan'ın açılış konuşmalarının ardından; Prof. Dr. Yeşim Güleç Aslan "Otizm Spektrum Bozukluğuna Eğitim Penceresinden Bakış: Otizmin Farkında (mı) yım?" başlıklı sunumunu ve Erken Çocuklukta Özel Eğitim Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizin hazırladıkları video gösterimini, ardından Tıp Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Alperen Bıkmazer "Otizm Spektrum Bozukluğuna Tıp Penceresinden Bakış: Otizmde Tedavi ve Sanal Otizm" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Bu sunumların ardından OSB’ye aile penceresinden bakılmış ve Sayın Hümeyra Şirolu’dan "Otizmle Gelen Hüzün, Mutluluk ve Gurur" başlıklı konuşması dinlendi. Ardından Sayın Hatice Tanık ÖZDER Özel Eğitimciler Derneğinin mesajını iletti. Programın sonuna doğru Özel Eğitim Öğretmeni Sayın Muhammed Bilici "Farklılıklarımızla Bir Bütünüz Projesi’ni aktardı. Son olarak, Özel Eğitim Öğretmeni sayın Derya Durali’nin hazırlamış olduğu kısa film ve Eğitim Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencilerinin hazırlamış olduğu video izledikten sonra soru-cevap bölümü ile etkinlik sonlandırıldı.

Etkinlik kaydına ulaşmak için tıklayınız

Kayıt şifresi: 1234*a