Özel Eğitim Bölümümüz Sözlü Bildiri ve Panel Konuşmalarıyla 31. Ulusal Özel Eğitim Kongresindeydi

25.10.2021

Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim ve Temel Eğitim Bölümlerimiz sözlü bildirileri ve panel konuşmaları ile 31. Ulusal Özel Eğitim Kongresinde (22-24 Ekim 2021) yer aldılar. Erken Çocuklukta Özel Eğitim Tezli Yüksek Lisans öğrencilerimiz ve mezunlarımız Prof. Dr. Yeşim Güleç Aslan ve Dr. Öğretim Üyesi Nihan Şahinkaya eşliğinde sunumlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler. Ayrıca üniversitemiz Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emine Ayyıldız, moderatörlüğünü Doç. Dr. Ayşe Dolunay Sarıca'nın yaptığı, 'Çoklu Yetersizliğe Çok Yönlü Bakış' başlıklı panele panelist olarak katılmıştır.

Kongrede yer alan sözlü bildirilerimiz:

1. Yeşim Güleç Aslan/Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylerle Çalışan Yardımcı Destek Personelin Deneyimleri
  2. Hüsna Hümeyra Sağıroğlu, Nihan Şahinkaya, Yeşim Güleç-Aslan/Okul Öncesi Dönemde Bütünleştirmeye Duyarlı Prososyal Davranış Ölçeğinin Geliştirilmesi
  3. G. Hayal Korkmaz, Yeşim Güleç Aslan/Problem Davranışların Azaltılmasında İşlevsel İletişim Öğretim Sürecinin İncelenmesi
  4. Buket Tan, Yeşim Güleç Aslan/Davranışsal Beceri Eğitimi ile Güç Kartı Stratejisi Öğretimi Sürecinin ve Sonuçlarının İncelenmesi
  5. Ceren Yeşil, Nilüfer Erdal, İlknur Nurkan, G. Hayal Korkmaz, Yeşim Güleç Aslan/Farklılıklarımızla Birlikteyiz El Kitabı: Etkili Kaynaştırma Bütünleştirme Uygulamaları İçin Yöneticilere ve Eğitimcilere Yönelik Öneriler"